Avelsvärdering

Angloarabhingstar med prestation

Business SAAF 1102 och Fango In Blue ASVH 1277

Avelsvärderingar

Fango In Blue

Fango In Blue

SAAF

Avelsvärdesklass: ELIT


ASVH

    2013: Avelsvärdebokstav IN

    2014: Avelsvärdebokstav G


Frankrike

Godkänd i Selle Francais och ANAA (Fransk Angloarab)Avelsvärdering

Svenska Angloarabföreningen


Bruksprov 2013


Datum: 20130407

Plats: Axevalla travbana, Axvall. Hingstpremiering

Visad för ras Angloarabiskt fullblod


Härstamning

Hingsten är importerad från Frankrike och har verkat i aveln där. Fadern var en statlig angloarab hingst med mycket fullblodsinslag. Han deltog själv i 5 årschampionatet i hoppning. Han har lämnat två avkommor som tävlat internationellt i hoppning och även avkommor med höga hoppindex på nationell nivå. Modern har ett avelsindex för fälttävlan på BCC+11 hon har lämnat 7 avkommmor varav 2 har höga index i sporten.


Exteriör & Mått

Väl bibehållen, elegant hingst av excellent rastyp. Vackert huvud, välansatt hals, välmarkerad manke, välfomrat kors, stark överlinje. Torrbent, ej fullt korrekt inskenad fram. Ren och avspänd skritt. God balans och bra bakbensmekanik i trav.

Mankhöjd Bröstomfång Skena Knä

159 / -   / 20 / - / -

Typ, Huvud hals bål, Extremiteter rörelsernas korrekthet, Skritt, Trav:  10 9 7 8 8 


Hälsotillstånd

Lindrigt överbett. Måttligt blåsljud på hjärtat. Hingsten är i övrigt visad utan väsenliga veterinära anmärkningar. Mycket välhanterad.


Prestationer och övriga meriter

Ej aktuellt - avkommevärderad

 

Avkommevärdering

Fango in Blue har verkat i aveln i Frankrike. Han har lämnat avkommor som främst har presterat inom grenarna hoppning och fälttävlan. Han har 36 avkommor som har ett index i hoppning som ligger mellan 100 och 152 varav 7 ligger på 120 och över. Främst kan nämnas Prele du Chanois som blev 5:a i femårschampionatet och har 53 segrar och hoppat in 30939 Euro. Fango In Blue har 6 avkommor med ett index över 120 i fälttävlan. Främst är Ocarina du Chanois med flera segrar i internationell trestjärnig klass, han har också deltagit i OS, varit 6:a i unghäst VM och har flera segrar i årgångstävlingar i Frankrike. Totalt har Fango In Blues avkommor tjänat 137815 Euro (1,2 milj kr) i prispengar.


Sammanfattning

Hingsten är avkommevärderad och individprövad och godkänd enligt rasvisa bestämmelser.


Tilldelad avlesvärdesklass ELIT
Avelsvärdering

Swedish Warmblood (ASVH)


Avelsvärderingsresultat 2013


MankhöjdSkenben: 160/


Omdöme exteriör

Ädel, långlinjerad, elegant mycket väl bibehållen hingst. Uttrycksfullt huvud, lång väl ansatt hals, markerad hög manke, låg rygg och välformat kors. Något parallellförskjuten. Energisk ren skritt med normal steglängd. Lätt taktmässig trav något kort trav med bra bakbensmekanik.


Härstamning

Fadern Veganum tävlade själv i 5-årschampionatet i hoppning. Farfadern Laudanum xx tävlade framgångsrikt i hoppning på internationell nivå. Modern Bergere du Chateau har ett avelsindex i fälttävlan i Frankrike på BCC +11. Mormodern Rose du Chateau har avkommor som tävlat i samtliga grenar och har ett avelsindex i Frankrike på BCC +3.


Prestationer

Fango In Blue har själv tävlat i unghästchampionaten i hoppning. Han har avkommor som presterat i internationell svår klass i hoppning och framför allt fälttävlan. Hans avelsindex i fälttävlan i Frankrike är BCC +16 och i hoppning BSO +7.


Värdebokstav/Till och med år

INT                   2013Bruksprovet 2014


MankhöjdSkenben: 159/20


Omdöme exteriör

Ädel, långlinjerad, elegant. Mycket väl bibehållen för sin ålder. Uttrycksfullt huvud, lång, väl ansatt hals, markerad, hög manke, sänkt rygg, välformat kors. Parallellförskjuten. Energisk, ren skritt med normal steglängd. Lätt, kort trav.


Härstamning

Modern Bergere du Chateau har ett avelsindex i fälttävlan i Frankrike på BCC +11. Mormodern Rose du Chateau har avkommor som tävlat i samtliga grenar och har ett avelsindex i Frankrike på BCC +3.


Värdebokstav// Till och med år

G


copyright lenagavert@anglo.se

Underlag till dessa sidor är hämtade från www.angloarab.se, avelsvärderingsunderlag för hingstarna och eget material.